8+ | 2014
De Eenhoorn
ISBN 978-90-5838-942-8
FICTIE , 96 p. , €14.50
gebonden
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
tweedehands boeken

Drakentanden doen geen pijn

De vreselijke drakenavonturen van Felix Bloem
Inge Misschaert (auteur) Richard Verschraagen (illustrator)

Felix Bloem, het 'fantastische' hoofdpersonage van dit boek, heeft vijf zussen en een kat Snuf. Oma Paradijs woont in het huisje naast de bakkerij van de familie Bloem. Er zijn hoge verwachtingen voor Felix, want hij moet zijn papa opvolgen als bakker. Maar dat kan eigenlijk helemaal niet, want Felix is een draak. Of niet?
Het hele verhaal heeft iets aandoenlijks. Je ziet zo voor je hoe die schattige Felix, ervan overtuigd dat hij zelf een draak is en dus andere draken kan zien, alle draken die hij tegenkomt, bestudeert en ijverig notities maakt in zijn boekje. Hij wil ook zijn familie beschermen en gaat dus bewust op zoek naar draken, maar een drakenvanger moet slim en sluw zijn. Is dit wel iets voor Felix?
Het verhaal wisselt af met de in het rood geprinte notities van Felix en werd danig opgeleukt met de prenten van grafisch ontwerper Richard Verschraagen. Zijn debuut passeerde in de dichtbundel 'Kwam dat zien, kwam dat zien!' van Ted Van Lieshout. De prenten verhogen het fantasiegehalte van het boek aanzienlijk, daar de draken zowat overal opduiken.
Een leuk boek dat niet enkel voor stoere jongens bestemd is. Felix' weke hartje zal ook meisjesharten meeslepen.

Magali Haesendonck
Fantaseren | Draken | Grootouders