Doodgraag

Op een dag vindt de achttienjarige Dorian een bal op het strand, een bal vol Japanse tekens. Meteen weet Dorian dat dit geen gewone bal is maar iets bijzonder dat op hem ligt te wachten. Samen met zijn vriendin Alisha besluit hij op zoek te gaan naar het verhaal van deze bal. Dit brengt hen uiteindelijk naar Japan, waarbij je al snel de connectie maakt met de tsunami en diens enorme impact. Dorian en Alisha slagen erin de jongen die de bal kreeg op te sporen: Namiko. De bal lijkt Dorian mee te sleuren naar een ander leven. Dorian wordt Namiko en wordt genadeloos meegesleurd in diens leven, tot de dag dat de tsunami komt. Dorian alias Namiko tracht zich uit het leven van Namiko te bevrijden maar tevergeefs. Op het moment dat de vloedgolf het dorp overspoelt, wordt de bijzondere rol van de bal duidelijk en vervult hij zijn laatste plicht.
De prettige lay-out en dito schrijfstijl van Gerda van Erkel doen je het boek met plezier vastnemen. De originele plot – de tsunami bekeken vanuit een compleet andere hoek - maakt het aantrekkelijk en boeiend om lezen.
De aangegeven leeftijd van twaalf jaar achteraan het boek lijkt me eerder te jong. De inhoud én de cover zullen vooral een ouder publiek aanspreken.