Dit is best wel een episch liefdesverhaal

Nate is een tienerjongen die houdt van films. Hij wil graag scriptschrijver worden. Of zijn eigen filmscenario's vol romantiek zullen zitten en een happy end krijgen, is verre van zeker want hij gelooft niet meer zo sterk in de liefde. Hij weet zelfs niet of het dat allemaal waard is: voor je grote liefde vallen en weten dat je die persoon ook kan verliezen. Dat sombere idee kreeg hij nadat zijn vader stierf en zijn moeder erg verdrietig alleen achterbleef. En het feit dat hij de ouders van zijn vriend Oliver alleen maar hoort ruziemaken, helpt ook niet. Maar wat is dan "echte liefde"? In films krijg je opbeurende fanfaremuziek en een lange, romantische kus in het midden van het baseballveld ... In het gewone leven is het niet zo rooskleurig. Meestal is het een echte warboel met ruzies, onzekerheid en verdriet.

Het verhaal gaat van start met Nate die onverwacht zijn oude vriend Oliver tegenkomt in het cafeetje op de hoek. Even later heeft hij afgesproken met zijn ex-liefje Florence, waarmee hij nog steeds bevriend is ondanks het feit dat zij hem bedroog met een meisje. Nate denkt terug aan wat er tussen hem en Oliver gebeurde, en probeert uit te zoeken of hij nog gevoelens heeft voor Florence of niet. Hij zoent graag met haar en is graag bij haar in de buurt, ze houden allebei van de Sun Bird Comics enzoverder. Hij is ook jaloers wanneer Florence en haar nieuwe vriendin Lydia samen zijn. Maar een stapje verder gaan tussen de lakens, zat er in deze jongen-meisjerelatie niet in. Maar wat wil hij dan wel? Het duurt even voor dat duidelijk is en daardoor geraakt zowat iedereen in het verhaal gekwetst. Nate zegt letterlijk: "Dat ik gevoelens heb voor de een sluiten gevoelens voor de ander niet automatisch uit. Misschien verschilt het van persoon tot persoon hoe je van iemand houdt." Toch zal hij een keuze moeten maken. Gelukkig helpt het schrijven van zijn eerste script hem daar bij. 

Wat het boek boeiend maakt, zijn onder meer de filmreferenties. De klas kijkt op school regelmatig naar klassiekers en daar geniet extra Nate van omdat hij zich dan verbonden voelt met de andere leerlingen, en zeker met zijn beste vrienden Florence en Oliver. Het tweede aspect dat voor meer diepgang zorgt, is het feit dat Oliver een gehoorprobleem heeft. Hij wordt steeds dover. Ze communiceren daarom via de telefoon: de berichten zijn mee opgenomen in het boek en herkenbaar aan het andere lettertype. Af en toe wordt er iets via gebarentaal uitgelegd, zo leer je als lezer ook bij.

Voor tieners die houden van verhalen vol drama is dit een aanrader. Voor iets oudere lezers kan het verhaal chaotisch overkomen en niet per definitie episch: ruzie, iedereen is verliefd op iedereen ... Het boek lijkt op een drukkere versie van "Wat als dit het is" van Becky Albertalli. 

Kacen Callender schreef al verschillende kinderboeken en Young Adults, waarbij het LBTQ-thema centraal staat. De auteur werd ook meermaals bekroond.