Dikke vriendjes durven alles

Daag, papa! vandaag gaan we samen op stap. Helemaal alleen gaan we het avontuur tegemoet. En weg zijn de twee broertjes.

Ingrid en Dieter Schubert kan je niet meer wegdenken in de kinderliteratuur. Hun samenwerking resulteert telkens in een prachtig boek waar alles samenvalt. In dit verhaal zijn het vooral de kleuren en de suggestieve illustraties die mooi door de tekst meanderen. Ze stralen warmte en geborgenheid uit. Hier verlaten de kleine broertjes hun veilige omgeving om grootse dingen te doen, zoals een rots beklimmen of over een zeer diepe kloof springen, de zee bedwingen ... Ze zijn zeer vastberaden. In werkelijkheid beklimmen ze een kei, springen ze over een kleine greppel en baden ze pootje in een plas. De tegenstellingen zijn groot, op de ene bladzijde zie je hen over een kei kruipen en op de andere bladzijde zie je een grote rots. Zo gaat het ook met de diepe kloof en de kleine greppel: het lijkt een fantastisch avontuur. En wanneer ze schrikken van een raar geluid in een struik, blijkt het papa te zijn die hen vanop veilige afstand gevolgd is.

Voor tweejarigen een echt avontuurlijk verhaal, prachtig in scéne gezet. De tekst baadt in een wereld vol kleur die het geheel een sprookjesachtig uitzicht geeft en vast voor extra kijkplezier zorgt.