Dierengereedschap

Een vogel die kommetjes kan naaien, vissen die gericht kunnen spuwen om een prooi te vangen, vogels die een fantastisch prieel maken voor hun vrouwtje, uilen die koeienpoep gebruiken als aas ... Je kan het zo gek niet bedenken hoe wonderlijk dieren hun eigen gereedschap zoeken en gebruiken. Ontdek het mee in dit vrolijke boek voor jonge dierenliefhebbers.

Martin Jenkins neemt je mee doorheen de dierenwereld en gaat wat dieper in op enkele leuke weetjes hoe dieren –zelfgemaakt of gezocht– gereedschap gebruiken om te overleven. Meestal doen ze dat om aan voedsel te komen maar soms doen ze er andere verrassende dingen mee. 

Achterin het boek kan je een inhoudsopgave vinden waardoor het gemakkelijker is om gericht te zoeken. Ook met de tekst wordt er gespeeld. Elke bladzijde heeft een stukje in het vet en GROTER gedrukt, waarbij kort omschreven wordt wat ze doen. Op dezelfde pagina krijg je nog wat extra uitleg hoe de dieren precies aan de slag gaan.

Het is een interessant boek met leuke weetjes en mooie prenten die de tekst goed ondersteunen. Jane McGuinnes gebruikte een harmonisch zacht kleurenpalet om tot de mooie, duidelijke prenten te komen. De natuur speelt al jaren een grote rol in haar leven en alle boeken die ze reeds illustreerde hebben te maken met de natuur. 

Kijk ook voor spelletjes, lessuggesties en meer op lemniscaat.nl.