16+ | 2012
Van Goor
ISBN 978-90-00-30009-9
FICTIE , 206 p.
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
tweedehands boeken

Delilah

Familiegedoe@home
Sarah Ockler (auteur)

Delilah woont haar hele leven al samen met haar moeder. Haar vader heeft ze nooit gekend, want die is gestorven nog voor ze geboren is. Haar moeder heeft ervoor gekozen om haar helemaal alleen op te voeden, een vader heeft ze dus nooit gehad.
De zomervakanties bracht ze als klein meisje altijd door bij haar grootouders. Daar heeft ze mooie herinneringen aan. Maar toen haar grootvader stierf, veranderde alles. Haar moeder en haar tante hadden een grote ruzie met haar grootmoeder vlak na zijn overlijden. Sindsdien is Delilah er niet meer geweest.
Haar moeder is in de loop der jaren veranderd is een rasechte workaholic en Delilah bakt er niet zo veel van op school. Ze staan verder van elkaar af dan ooit tevoren wanneer ze het nieuws krijgen dat Delilah's grootmoeder gestorven is.
Samen met haar moeder gaat Delilah opnieuw naar het huis van de vakantieherinneringen uit haar jeugd. Het huis van haar grootouders, het ouderlijk huis van haar moeder. Delilah kijkt er enorm tegenop om samen met haar moeder een lange tijd afgesloten te worden van haar vrienden, haar vertrouwde omgeving. Ze moeten er immers net zolang blijven tot de begrafenis en de verkoop van het huis achter de rug zijn.
Wat Delilah niet weet, is dat er in het huis van haar grootouders ook nog een groot familiegeheim bewaard wordt. Beetje bij beetje komt Delilah achter de geheimen die de familie met zich meedraagt en begrijpt ze ook stilaan beter haar eigen moeder.
Misschien dat alles dan toch nog goed komt tussen hen? Samen met haar jeugdvriend Patrick gaat ze op zoek naar de missende puzzelstukjes in haar leven. Ze ontdekt wat ware vriendschap is, ze ontdekt wat echt verliefd zijn inhoudt en wordt op één zomer volwassen.
Een aandoenlijk verhaal waarin veel tieners (16+) zich zullen herkennen: zich onbegrepen voelen door een ouder, een hevige verliefdheid, verwarrende emoties, een dagboek vol geheimen, … Het verhaal is spannend en intrigerend. Je wil graag de familiegeheimen ontdekken. Wat ik persoonlijk de bovenhand vond krijgen, waren de liefdesperikelen tussen Patrick en Delilah. Toch werd er nog voldoende afgewisseld met het familieverhaal. Zo bleef het verhaal steeds boeiend. Als je wat dichter bij de onthulling van de familiegeheimen komt, zijn er problemen tussen het jonge koppel en andersom. Op het einde lijkt alles slecht af te lopen. Of is er toch nog hoop?

Katrien Van Ton...
Familie | Geheimen | Verliefd zijn
origineel: Fixing Delilah (Engels) - Sanne Parlevliet (vertaler)