Delen

Ouders van jonge kinderen weten het al, peuters kunnen moeilijk delen. Het nieuwe kartonboekje van Yusuke Yonezu speelt hier handig op in. Twee poesjes willen dezelfde glibberige vis, twee muisjes dezelfde stinkende kaas. Ze kijken sip en trekken ieder aan een andere kant van de vis en de kaas. Maar, je kan toch ook delen. Delen is leuk, van delen word je blij! Dat is duidelijk te zien aan de lachende gezichtjes van de jonge diertjes wanneer ze elk net de helft van het lekkere hapje in handen hebben.  

Op de laatste bladzijde vind je tot slot nog een mooi extraatje. Mama hoef je niet te delen, mama’s armen zijn groot genoeg om samen te kunnen knuffelen. Het boekje is hierdoor ook geschikt om voor te lezen aan kinderen die een broertje of zussen krijgen.

Het boek is gedrukt op sterk, mooi glanzend karton. Er is werk gemaakt van de vormgeving en de kleurenkeuze. De kleuren in het boek zijn sprekend, maar net een tikje anders dan in heel wat kinderboeken, de tekeningen ogen zacht, door de kartelige rand. De peuters kunnen door de gaatjes al eens piepen naar de volgende bladzijde.