De zon op je bol

Een feest van bloemen en planten over de hele wereld

Er groeien ongeveer 428.000 plantensoorten op onze wonderbaarlijke planeet, en 34.000 daarvan hebben zich bewezen als hulpbronnen.” Dit is één van de zinnen op de eerste bladzijde. Om over een deel van deze duizenden planten meer te weten te komen, ben je bij dit informatieve boek aan het juiste adres. Al de informatie wordt opgesplitst in vier grote delen: alles over planten, een wereld vol planten, van het ontbijt tot het slapengaan, en de kracht van planten. Michael Holland zorgt voor duidelijke, vlot leesbare en boeiende teksten. Gecombineerd met de prachtige geometrische en kleurrijke illustraties van Philip Giordana is dit informatieve boek een echt pareltje.

De bladzijden zijn volop gevuld met illustraties, maar op elke dubbele bladzijde wordt ingegaan op één aspect. Zo wordt het niet overvol en blijft alles overzichtelijk. De tekst vult het geheel mooi aan. Zo is er een dubbele pagina over “Leven in extremen: de jungle”, en bijvoorbeeld ook over “Levende fossielen” en “Parfums en geuren”. Op die manier worden alle aspecten van planten duidelijk voorgesteld. Ook zitten er een paar DIY-opdrachten bij voor wie graag de handen uit de mouwen steekt. En voor lezers die graag op zoek gaan in een boek zit er nog een fijne verrassing verstopt waar ze doorheen het hele boek naar op zoek kunnen.

Een aanwinst voor je boekenkast, om veel van bij te leren, en om gewoon van te genieten door de pracht van de illustraties. De hardcover met reliëf maakt het geheel helemaal af.