De vloek van de kraaientoren

Drie zusjes, een magische erfenis en ...

Michelle Harrison is een Britse bestsellerauteur van kinder- en young adult-boeken. Ze was thuis zelf de jongste van drie en baseerde de hoofdpersonages van het boek op zichzelf en haar zussen.

In dit fantasyverhaal neemt Harrison je mee in het leven van de zusjes Weddersinne. Betty, Flis en Charlie wonen bij hun oma op een klein en guur eilandje. De omgeving wordt gedomineerd door de Kraaientoren op het nabijgelegen eiland Berouw. Daar staat een duistere gevangenistoren. De meisjes hun vader zit opgesloten in de gevangenis, daarom blijven ze steeds dicht in de buurt van de gevangenis.

Betty is een avonturier in de dop. Ze wil dat haar wereld groter wordt dan het kleine eiland. Na veel voorbereidingen slaagt ze er in om te ontsnappen aan het oplettende oog van haar oma. Net lang genoeg om de veerboot te nemen. Maar dan steekt er een gevaarlijke mist op. Oma slaagt er net in om hen veilig thuis te brengen, en dan komen ze te weten waarom ze op het eiland moeten blijven. Er rust namelijk een vloek op hun familie. Wanneer een meisje van hun familie het eiland durft te verlaten, haalt ze de volgende ochtend niet. Naast de vloek krijgen de meisjes ook elk een magisch voorwerp. Samen gaan ze aan de slag om de vloek te proberen verbreken.

Het verhaal is goed geschreven en Harrison creëerde een meeslepend en magisch avonturenverhaal. Het is een eerste deel van een trilogie over de drie zussen. In het Nederlands is dit het eerste boek dat vertaald werd van de auteur.