De verdwenen soapster

Ineke Kjaijo studeerde Nederlands Recht en werkte een aantal jaren als advocate tot ze door een chronische ziekte haar job moest opgeven. Ze heeft haar uitlaatklep gevonden in verhalen en gedichten schrijven. 'De verdwenen soapster' is haar eerste boek en het leest als een trein!
Max' ouders maken vaak ruzie, mama zit heel de dag te chatten en papa doet niets anders dan overuren maken met zijn secretaresse Lucy. De enige die zich nog om hem bekommert, is zijn zus. Als hij op een keer het huis uitsluipt om zijn ruziënde ouders te ontvluchten gaat hij samen met zijn vriend Nathan en de tweeling Rosa en Sterre kattenkwaad uithalen. Dit is allemaal heel onschuldig tot Max en Rosa opgemerkt worden door "de man met de baard" en zijn wilde hond Bonzo. Bonzo zit de kinderen op leven en dood achterna. Op het nippertje weten ze te ontsnappen en stuiten ze op een verlaten boerderij net buiten het dorp. Max heeft het gevoel dat er iets niet pluis is en besluit op onderzoek uit te gaan ...
'De verdwenen soapster' is een boeiend, spannend detectiveverhaal 'voor beginners' met een vleugje romantiek. De zwart-wittekeningen zijn niet echt mijn ding en zijn naar mijn bescheiden mening overbodig. Ze geven geen meerwaarde aan het verhaal.