De stoutste verhalen van de ettertjes

Flop en Fladdertje zijn zo stout dat ze de ettertjes worden genoemd. Ze maken een schuimfontein in de vijver van de buurman. Ze verkopen zomaar spulletjes uit het huis van hun tante. En ze wassen hun voeten zelfs in de wc-pot. Tante Door krijgt gewoon grijze haren van die twee ...
Een leuke bundel van dertien verhaaltjes die reeds eerder verschenen in andere voorleesboeken van het auteurskoppel. De verhaaltjes zijn erg vlot geschreven en leunen zeer sterk aan bij de belevingswereld van kleuters. De streken die Flop en Fladdertje uithalen, lijken zo uit het leven gegrepen. De straffen die erop volgen, zijn grappig en komen niet bedreigend over. Toch maken ze het kinderen duidelijk dat de streken echt niet door de beugel  kunnen.
De illustraties zijn zoals vaak bij boeken van Marianne Busser en Ron Schröder van de hand van Dagmar Stam. Haar illustraties zijn kleurrijk en vrolijk. De illustraties zijn neutraal. Hiermee bedoel ik dat ze redelijk tijdloos zijn waardoor de boeken verschillende generaties kinderen kunnen bekoren. Van veel vernieuwing is echter geen sprake.
Ik vind de bundel een leuke aanwinst in de boekenkast. Een grappig verhaaltje voor het slapengaan of gewoon ergens tussendoor zal voortaan snel gekozen zijn.