De Sterrensteen

Het feest van de wolfmaan

Elfies moeder, Petronella, geeft een bijzonder feest ter ere van de volle maan. Elfie is in paniek, die rare maanfeestgasten komen maar liefst vier dagen bij hen over de vloer! Tot overmaat van ramp wil de grootste pestkop van Elfies klas ook bij het feest zijn. Dan kan ze op haar You Tube-kanaal aan iedereen laten zien hoe maf en zweverig Elfies oudes zijn. Algauw blijkt dat niet eens Elfies grootste zorg. Er wordt ingebroken in het dorp, en samen met haar buurjongen Mats gaat ze op onderzoek uit. Alles wijst erop dat de dader een van Petronella's gasten is ...

In het eerste boek De Sterrensteen - Het boek der veranderingen maakten we al kennis met Elfie. Deze slimme meid gaat ook dit keer samen met haar vriend Max op zoek naar de oplossing van een mysterie. Hun dorp wordt geteisterd door brutale overvallen en inbraken. Elfie wil maar al te graag de dader ontmaskeren en zo de primeur binnen halen voor haar eigen nieuwspagina. Maar zijn twee kleine kinderen wel opgewassen tegen een echte crimineel? Elfie heeft zo haar eigen plannen en ideeën. De bezoekers van haar moeders maanfeest hebben er zeker en vast iets mee te maken. Maar zitten ze wel op het juiste spoor? 

Ben jij fan van Het boek der Veranderingen? Dan is Het feest van de wolfmaan zeker iets voor jou! Als tweede boek in de reeks moet het zeker niet onderdoen voor nummer één. Het boek leest vlot en je wordt al snel gegrepen door de spanning van het verhaal. Het eerste boek niet gelezen? Geen probleem! Er wordt voldoende aandacht besteed aan de personages zodat ook jij zonder problemen mee kan. De spirituele praktijk 'de Sterrensteen' van Elfies moeder speelt ook weer een belangrijke rol. Deze kwam in boek één al uitgebreid aan bod, maar door een nieuwe focus blijft deze bijzondere plek verrassend en interessant. Dankzij de wolfmaan leren we dit keer veel bij over de verschillende kristallen en hun krachten. Elfie mag de speciale gave van haar moeder dan misschien beschamend vinden, het doelpubliek in dit huis vond het vooral zeer fascinerend. Kristallen werden opgeduikeld uit oude dozen en moesten zelfs opgeladen worden in het maanlicht. Of over hoe een boek een indruk kan achterlaten ...  De wederom geslaagde kaft leunt erg aan bij deze van het eerste boek. Wel leuk, zo zie je dat ze 'samen horen'. Binnenin enkel een kleine illustratie in grijstinten bij elke titel. Gelukkig is er op de kaft veel te zien. 

Voor zij die na het lezen nog op een hongertje zitten, staat er achteraan in het boek een leuke handleiding om je eigen maanviering te organiseren. Zo geniet je samen met je familie of vrienden nog verder van Petronella's interessante lessen. Let wel goed op wie je uitnodigt! 

In haar dankwoord lijkt Kelly Van Kempen afscheid te nemen van deze reeks. Maar bestaan alle goede dingen niet uit drie?