De spannendste avonturen van Tommie en Lotje

Naast de stoutste, vrolijkste, liefste, gekste avonturen van Tommie en Lotje en 'Tommie en Lotje gaan op vakantie' is er nu ook het boek 'De spannendste avonturen van Tommie en Lotje'. En zaten we daar nu echt op te wachten?! Jacques Vriens weet zich in te leven in het gezinsleven. Zo heb je papa die wel eens durft te roepen, mama als bemiddelaar van het gezin, Lotje de grote zus en Tommie de peuter die het huis wel eens op stelten zet.
Samen met Rolfje, het buurjongetje, en poes Nel valt er heel wat te beleven. Het carnaval op school op school bijvoorbeeld. Dit dreigt wegens een groot misverstand fout af te lopen. Kinderen uit de buurt spelen soldaatje waarbij iedereen "de garnaal" (generaal) wil zijn en papa maakt een heuse schattenjacht voor Tommie en Lotje.
Het boek is onderverdeeld in acht kleine verhalen, net lang genoeg om voor te lezen aan kleuters. Spannend zijn de verhalen echter niet, eerder alledaags, maar hier kunnen kinderen zich misschien wel in terugvinden. Per verhaal zijn er een aantal begeleidende illustraties die echt wel iets toevoegen aan de tekst.