De soep is klaar

In de keuken van Susanne Strasser vind je veel herkenbare dingen: de tafel die gedekt staat voor het middageten, het fornuis met daarop een grote pot, de kok met een muts en een schort, alleen de soep ontbreekt nog. Die wordt gemaakt door elk van de gasten die één voor één elk hun favoriete ingrediënt in de kookpot keilen. Dat zorgt voor een leuk stramien. Elke gast draagt bij aan de soep – deksel open, deksel dicht, splitsjsplatsj … en neemt achtereenvolgens mét slabbetje plaats aan tafel. Daarmee kookt het meisje een lekkere soep. Nu ja, lekker … Eigenlijk enkel lekker genoeg voor het varken dat als laatste komt binnenvallen en alles opslobbert. Die brengt gelukkig wel een pot … heerlijk bruin dessert mee.

Het boek voorziet veel stof om over te praten. Wie is bij jou de beste kok? Wat is zijn lievelingskost? Hoeveel borden staan er steeds op jullie tafel? En de belangrijkste van allemaal: wat is er in hemelsnaam gebeurd met de bloemen die zonet nog op tafel stonden?!