De schrijfster

"Als ik groot ben word ik schrijfster
en ik schrijf dan elke dag
over dingen die ik hoorde
die ik zag of zelf bedacht"
n dit boekje fantaseert een kind over wat het later zal worden: schrijfster. Ze zal leuke en trieste boeken schrijven en vertellen over dolfijnen, een pandabeer en nog veel meer. Een leuke manier voor kleuters om te leren dat er verschillende soorten boeken bestaan.
De eenvoudige tekst staat op rijm. Soms wringt het ritme of is het rijm geforceerd. En ‘gindse heuvels’ is behoorlijk oubollig en niet op maat van kleuters. Spijtig dat er in de weinige lijntjes tekst zo veel fouten staan. Er staan telkens vier regels tekst in vette, zwarte letter op de linkerbladzijde. Hoofdletters worden niet gebruikt, wel hier en daar een leesteken. Een afbeelding vult de rechterbladzijde.
De prenten zijn eenvoudig. Zwarte lijnen omkaderen de vlakken die hier en daar in basiskleuren zijn ingekleurd. Vijf keer wordt hetzelfde prentje van de schrijfster - die er overigens niet echt vrouwelijk uitziet – met een schriftje voor zich herhaald. Een boekje dat Dick Bruna, tekenaar van Nijntje, niet veel eer aandoet.