De school in het magische maanlicht

Claudia werd op haar 3 jaar geadopteerd, doch ze heeft geen hechte band met haar adoptieouders. Ze vindt zichzelf verschrikkelijk omdat een groot verschrompeld litteken haar aangezicht ontsiert en iedereen zich van haar afkeert. Onverwachts komen magische boodschappen bij haar terecht. Zo ontdekt ze dat haar echte naam Flynn is en ze tevens een tweelingzus heeft. Flynn wil kost wat kost haar tweelingzus vinden. Ze ontdekt dat haar zus op kostschool zit in Middlewaithe. Flynn maakt het thuis zodanig bont dat haar pleegouders haar op kostschool sturen. Tot haar grote ontgoocheling komt ze terecht in een kostschool voor moeilijk opvoedbare kinderen en niet in de kostschool van haar tweelingzus. Vanaf dan geraakt ze verwikkeld in een turbulent avontuur. Geleidelijkaan krijgt ze zicht op haar verleden en begint haar leven als puzzelstukjes in elkaar te passen.

Het script zit ingenieus in elkaar: het is één spannend avontuur vol mysteries. Als lezer krijg je zin om mee het mysterie uit te dokteren. Je wordt telkens verrast door nieuwe intriges waardoor het plot andere wendingen krijgt. Ondertussen word je opgenomen in een magisch realistische sfeer, waarin Flynn telkens meegezogen wordt naar een vreemde negatieve kracht uit haar verleden.

Het personage van Flynn is heel mooi uitgewerkt: ze evolueert van een kind met een negatief zelfbeeld naar een meisje dat zich openstelt voor anderen, hen erkenning en waardering geeft. Het evenwicht tussen het avontuur en de uitdieping van de personages is bijzonder mooi gebracht. Susie Brower hanteert een boeiende, rijke taal en Imme Dros heeft dit verhaal precies goed en levendig aangevoeld, en prachtig vertaald. Alle personages krijgen een beeldige karaktertypering, die de fantasie van de lezer aanspreekt. Tevens krijgt de lezer geleidelijk een inkijk in de gevoelens van de kinderen en hoe ze uitgroeien tot prachtige persoontjes met unieke talenten.

Een heerlijk avontuur met een magisch kantje. Met een spijtige zucht lees je de laatste alinea, het doet je verlangen naar meer ...