De Schetenwedstrijd

Arne de beer heeft voor zijn vrienden chili con carne klaargemaakt. Iedereen vindt het heerlijk! Plotseling ontsnapt er bij Rosa Roodborst een scheetje. Het lijkt wel het startschot voor een heuse schetenwedstrijd.

In dit stevig kartonboekje met geluiden wordt het verhaal van een schetenwedstrijd tussen dieren verteld. Telkens er een prot gelaten wordt door een van de personages, staat er een grijs wolkje in de tekst. Dat is ook het moment waarop je aan je publiek kan vragen om de vinger op het drukplekje te leggen.
De illustraties zijn helder van kleur. Het valt op dat bij de illustraties met een eerder blauwe achtergrond de kleuren beter tot hun recht komen. Bij de illustraties met een eerder gele achtergrond is het contrast tussen de kleuren minder groot.
De dieren worden herkenbaar afgebeeld en hebben menselijke trekjes die overduidelijk zijn. Zo kunnen de dieren blozen, eten ze met een lepel, draagt de muis een bril, … Maar gelukkig stinken hun scheten niet!
De letters zijn niet bepaald groot en het lettertype heeft een speels trekje. Toch is de tekst duidelijk leesbaar en zijn de plaatsen van de tekstvlakken zorgvuldig uitgekozen. Prettig zijn woordspelingen zoals ‘je stinkende best doen’ of ‘ik zal jullie eens een poepie laten ruiken’.

Kortom: een boekje dat voor de nodige hilariteit zal zorgen bij zijn publiek, namelijk kleuters. Het is alvast handig om weten dat er achteraan op het boek een knopje verborgen zit waarmee je de geluiden kan afzetten.
Een kijkje in het boek kan je nemen via deze link: http://www.vierwindstreken.com/file_load/Schetenwedstrijd.mp4