De ruimte in!

Het grote lees- en doeboek over de aarde en de ruimte

Het grote lees- en doeboek over de aarde en de ruimte, zo luidt de ondertitel van dit informatieve boek voor vijf- à zesjarigen. Per dubbele pagina wordt telkens één aspect hiervan voorgesteld, zodat een veelheid aan onderwerpen aan bod komt. ‘Alles beweegt’ handelt over veranderende landschappen en over de continentendrift, ‘Een planeet vol leven’ over het belang van water, in ‘De zon schijnt’ wordt de afwisseling tussen dag en nacht besproken, ‘Een vreemde wereld’ toont de desolate landschappen op de maan, …
Zoals bij heel wat weetboeken, is de verschafte informatie beperkt tot kleine tekstblokken waardoor alles redelijk oppervlakkig blijft. In dit geval stoort dit niet omdat dit boek bedoeld is als eerste kennismaking met het thema en het een jong publiek moet kunnen aanspreken.
Bij de uitwerking probeerde men ook rekening te houden met de interesses van jonge kinderen. De hoofdstukjes over ruimtereizen en het internationale ruimtestation zullen zeker hun aandacht hebben. De doe-dingen moeten zorgen voor de nodige interactie al blijft de actie beperkt tot het openvouwen van enkele flapjes.
'De ruimte in' wordt gepresenteerd in een kaft met ringen zodat de bladen goed openvallen, wat handig is bij gebruik in de klas. Ook het grote formaat en de uitvouwpagina’s maken deze uitgave goed geschikt voor het kijken in groep.