De ring van Wiebeldinges

Mark Tijsmans is naast zanger en acteur ook auteur. Met ‘De ring van Wiebeldinges’ schrijft hij het derde boek in de reeks rond tante Geola. Hiervoor verschenen al ‘De Tsaar van eerder waar’ en ‘Het zwaard van grootoom Serafijn’.

In dit deel komen de personages en gebeurtenissen uit de vorige twee delen allemaal samen. Basje Bonje wil trouwen met Tasje. Maar hiervoor moet hij eerst ridder worden. En om tot ridder te worden geslagen hebben ze het zwaard van grootoom Serafijn nodig. En dit is te vinden in het kasteel van de kwaadaardige nicht van Wiebeldinges. Dus gaat de hele groep op weg in een knalgele schoolbus om het zwaard op te halen.

Met dit boek gaat Tijsmans verder in de stijl van de vorige delen (zie recensie van boek twee). Ook dit boek is doorspekt met fantasie en plotse wendingen. Maar ook hier ontbreekt het soms aan structuur en opeenvolging van gebeurtenissen. De personages uit de vorige boeken worden opnieuw ingezet om het verhaal rond tante Geola af te ronden. Hierdoor wordt het wat chaotisch, maar het verhaal blijft wel te volgen. De dialogen in dit boek zijn soms verwarrend, het is bijvoorbeeld niet altijd duidelijk wie wat zegt.

Al bij al een avontuurlijk verhaal dat sommige lezers zeker zal aanspreken. Maar misschien toch een goed idee om te beginnen met deel 1. Op die manier krijg je het hele verhaal mee, en zal deze afsluiter wat duidelijker worden.