De ring van Koning Schavelingh

Als gevolg van de oorlog die uitbrak na de dood van de geliefde Koning Schavelingh is Heuvelland verdeeld in twee. In Noordheuvelland, gekend om zijn graanvelden, lekkere brood en sappige hammen, regeren Koning Panus en Koningin Hespia. Aan de andere kant in Zuidheuvelland met olijven, zoete wijn en heerlijke geitenkazen, regeren Koning Vinus en Koningin Olivia. Een hereniging is enkel mogelijk indien de twee ringen van Koning Schavelingh worden gedragen door één persoon. Wanneer Koning Panus de olijven en de heerlijke zoete wijn uit Zuidheuvelland mist, krijgt hij een lumineus idee. Hij roept zijn veertienjarige dochter Mara bij zich en beveelt haar te trouwen met de zoon van Koning Vinus, zijnde Prins Rupio. Op deze manier worden de twee ringen verenigd en is een eengemaakt Heuvelland een feit.

Prinses Mara is het echter niet eens met haar vader en broedt samen met Janus op een plan. Ook hofmaarschalk Filijn heeft zijn eigen snode plannen. Wanneer prins Rupio samen met zijn schildknapen Aram en Rudolf en een grote bruidsschat op weg gaat naar Koning Panus om het huwelijk te vieren, komt hij enkele bloedige hindernissen tegen. Als Aram dreigt verpletterd te worden door Mortus, de Reus, komt er hulp uit onverwachte hoek. Luna, een stroopster, slaat de reus met haar katapult knock-out en gaat mee met het prinselijke gezelschap. Groot is de verbazing wanneer uitkomt dat niemand lijkt te zijn wie hij werkelijk is.

Een vrolijk avonturenverhaal waarbij je best je aandacht houdt. In achttien korte hoofdstukken komt het verhaal tot leven waardoor het boek in stukjes kan gelezen of voorgelezen worden. Een boek voor stoere meisjes met pit of voor jongens met reddersideeën. De illustraties van Mark Janssen maken het verhaal compleet. Toffe cover die het boek zeker eer aandoet!