De prins en de naaister

Deze Amerikaanse cartoonist, schrijver en illustrator uit Los Angeles schrijft een romantisch fantasieverhaal dat zich afspeelt in het Parijs van eind 19de eeuw. Prins Sebastian, de kroonprins van België, moet trouwen. Of dat vinden zijn ouders, en ze gaan op zoek naar de geschikte bruid voor hem. En hoe doe je dit in een sprookje? Juist, je geeft een groots bal waarop je alle beschikbare meisjes uitnodigt.

Frances – een getalenteerde naaister – ontwerpt en naait een spectaculaire jurk voor één van de meisjes dat naar Sebastians bal gaat. De jurk valt op en Frances wordt aangenomen door een mysterieuze nieuwe klant. Het duurt niet lang voor ze weet wie dit is: kroonprins Sebastian. Hij kleedt zich graag als meisje en wil dat Frances haar prachtige jurken voor hem maakt. Ze sluiten een deal en halen er allebei voordeel uit. Sebastian krijgt prachtige jurken en Frances maakt naam. Maar wanneer blijkt dat dit laatste niet lukt zonder Sebastian te outen, komt hun samenwerking onder druk te staan.

Het boek start met een mooie inleiding van de auteur. De pastelkleurige illustraties zijn heel sprekend en brengen het verhaal tot leven. Sommige bladzijden bevatten nauwelijks tekst, maar door de sprekende illustraties is dit geen gemis. De hoofdpersonages worden goed onderbouwd en ontwikkelen zich sterk doorheen het verhaal. De naam van de koning, Leo, is misschien wat ongelukkig gekozen. Het verwijst misschien net iets teveel naar omstreden koning Leopold II. En het ongeloofwaardige einde zwakt het verhaal af. Wat jammer, maar zeker geen reden om dit boek niet vast te nemen en te beginnen lezen.