De Onzichtbaren. Het kasteel van Doom Rock

In dit derde deel vertrekt Douglas naar het internaat van Doom Rock. Omdat zijn vader zoveel reist en Douglas daardoor geen vaste stek heeft, hebben beiden besloten dat dit misschien wel een goede oplossing is. Vol goede moed begint Douglas aan zijn nieuw avontuur.  Maar al snel wordt zijn hoop de kop ingedrukt. Het motto van Doom Rock,  ‘Op Doom Rock wordt geen tijd verspild’, voorspelt al niet veel goeds. Wanneer Douglas ook nog eens verneemt dat er een selectie-examen is, krijgt hij het benauwd. Er heerst een strenge hiërarchie binnen Doom Rock. Groep A zijn de primussen. Als je daar terechtkomt, zit je goed. Maar Douglas eindigt in groep C. De groep van de nietsnutten. Zij krijgen het zwaar te verduren. Rector Talbot houdt niet van zwakkelingen. Zijn regime zorgt ervoor dat deze de rit nooit uitdoen. Alleen de besten studeren af op Doom Rock. Sommige leerlingen kunnen die druk niet aan. Recent heeft er nog een leerling een zelfmoordpoging ondernomen. Daarom is er sinds kort, bij besluit van het Ministerie van Onderwijs, een psychologe in dienst genomen om de kinderen te begeleiden, Nadia Flax. Zij merkt ook meteen dat er op Doom Rock rare dingen gebeuren.
Douglas' talent om als poort te fungeren tussen het heden en het verleden helpt hem om te achterhalen welk mysterie er achter Doom Rock schuil gaat. Maar dan geraakt hij de weg kwijt. Hij verliest zichzelf in het verleden. Zal hij ooit terug geraken?
In dit derde deel is het vooral de figuur van Douglas die centraal staat. Hij kruipt in de huid van een jongen uit het verleden die gepest werd op school en daardoor zelfmoord pleegde.
In het tweede boek kwamen sommige fragmenten te belerend over, maar dat is in dit boek zeker niet het geval. De auteur vertelt gewoon een spannend, fictief verhaal  dat je even de wereld rondom jou doet vergeten. Tot op het einde zit je zelf te puzzelen en te zoeken hoe het verhaal nu juist in elkaar zit.  Je voelt van in het begin wel aan waar de auteur naartoe wil, maar nog niet alle details zijn duidelijk waardoor je verder blijft lezen. Ik vraag me nu al af waarover het vierde boek zal gaan!