De niet meer zo Kleine Prinses. Verhalen

Dit boekje bevat twee verhalen over de Kleine Prinses, die intussen al niet meer zo klein is. In het eerste verhaal komt de prinses haar echte naam te weten. Niemand durft het haar te vertellen, maar natuurlijk vindt deze dwingeland toch een manier om erachter te komen. Zoals te verwachten viel, ontploft de prinses bijna van woede ... Tot ze toch een leuke twist aan haar naam kan geven.
In het tweede verhaal sluit de prinses vriendschap met Ollie. Hoewel de prinses in eerste instantie geen vrienden wil, weet Ollie haar toch voor zich te winnen. Dit doet hij door haar net iets te informeel te benaderen. Dat zorgt voor humor in het verhaal. De toon die Ollie hanteert: zo spreek je natuurlijk niet tegen een prinses. Tegelijk merk je dat de kleine prinses hierdoor ontdooit. Samen beleven ze een heel avontuur.
Dit is een boekje voor al wat oudere kinderen, die wellicht de prentenboekjes van de Kleine Prinses kennen. Deze verhalen zijn al wat langer en opgedeeld in kleine hoofdstukjes. De tekeningen, de humor en de karakters blijven wel zeer herkenbaar als je de vorige verhaaltjes gelezen hebt. Zelfs voor al ietwat gevorderde lezertjes zijn ze nog leuk.