De moestuin van Heer Hermelijn en Kereltje Konijn

Heer Hermelijn begroette elke dag: "Dag boom, dag tak. Dag bloem met de slak. Dag rood van het dak ..." Het doet een beetje denken aan Mark groet 's morgens de dingen van Paul Van Ostaijen. Het is in elk geval een prachtige aanzet van een mooi en vrolijk verhaal, op rijm geschreven. Heer Hermelijn is een echte natuurliefhebber. Op een zonnige dag kreeg hij moestuinzaadjes als vaste klant in de winkel. Heel ijverig begint hij samen met vriend Konijn de grond te bewerken. Het resultaat mag er zijn: nu is het wachten op de heerlijke vruchten van zijn tuin. 

Wat een feest van kleur en verhaal is dit prentenboek! Het lijkt of het al zomer is wanneer je blad voor blad omslaat en de warme kleuren je meenemen in een mooie, frisse wereld. Het originele aan dit verhaaltje is dat de auteurs twee kleine pelsdiertjes opvoeren die in het kleurenpalet van het landschap soms onooglijk lijken, maar toch heel aanwezig zijn omdat het veld dat ze bewerken heel groot is en ze daarin bijna verdwijnen. Heer Hermelijn is de gangmaker want Kereltje Konijn opteert voor het lichte werk, zoals bijvoorbeeld wat van zijn eigen mest rondstrooien. Wanneer Heer Hermelijn geduldig wacht op het tere ontluiken van de vruchten, droomt hij van een grote oogst. Maar er is iemand die niet droomt, maar handelt, en al het frisse groen oppeuzelt. En nooit durft Hermelijn denken dat Kereltje Konijn hem zou bedotten; dat moeten duiven zijn, denkt hij. Nu zal hij dag en nacht waken en het veld afzetten met vele verbodstekens, en geduld uitoefenen. En ja hoor: geduld wordt altijd beloond, en het eetfestijn kan beginnen. Wat een heerlijke smulpartij!

De rijmen zijn eenvoudig en vloeiend geschreven. Ze passen mooi bij de illustraties.

Dit is een prentenboek zoals een prentenboek moet zijn: schitterend van kleur, eenvoud van taal, en een leuk en vrolijk verhaal.