De magische wereld van Charlie

De leerling-tovenaar

Deze uitnodigende hardcover verwelkomt je in een nieuwe magische wereld. De kleine verdoken “1” op de cover geeft aan dat het een nieuw begin is van een reeks. Als je na het lezen van het boek de cover nog eens goed bekijkt, zie je dat veel verhaalelementen een plaatsje hebben gekregen op de cover.

Charlie is 14 en loopt school op de Lijpkikker Luciferschool. Hij is een buitenbeentje op school, samen met zijn beste vriendin June. Thuis is het niet altijd makkelijk, hij woont alleen met zijn moeder die vaak druk bezig is. Charlie's oma Melissa verdween 5 jaar geleden, samen met haar carvan en pompoenveld. Hij heeft bijna geen herinneringen aan haar, en opeens duikt zijn oma weer op. Zonder herinneringen en als een schim van de grote mevrouw die ze ooit was, komt ze inwonen bij Charlie en zijn moeder. Wanneer Charlie een opgenomen boodschap van oma Melisse hoort, komt hij te weten dat hij zelf een tovenaar is. Hij begint aan een zoektocht naar zijn magische identiteit en ontrafelt stukje per stukje de geheimen van deze nieuwe magische wereld.

Deze Franse auteur heeft een kleurrijke schrijfstijl die je direct meeneemt naar de magische wereld, en je een zitje op de eerste rij geeft. Eerder schreef ze de graphic novel-serie Princess Sarah en het fantasy-boek Les Poisons de Katharz. Met Charlie schrijft ze een sterk eerste deel dat doet denken aan Nevermoor, en zelfs wat Harry Potter. En voor de liefhebbers is er het goede nieuws dat deel twee al staat te trappelen om gelezen te worden.