De landkaart van de tovenaars

Dit is een tweede deel van de reeks rond het Mysterieuze huis. We keren samen met Hedy en Spencer terug naar het huis op de heuvel. Wanneer broer en zus samen met hun opa, neefje en nichtje naar een magische conventie gaan, gaat de wereld vol magie en avontuur opnieuw open. Deze keer beperkt het avontuur zich niet tot het huis en de tuin van opa. Ze gaan veel verder van huis. En er worden ook een heleboel nieuwe personages tot leven gewekt. Mikki Lish en Kelly Ngai slagen er opnieuw in om een spannend avontuur uit te werken.

Op een magische conventie willen de Goochem – de leiders van de magische wereld – een magische kaart van opa John afpakken. Daar steekt Hedy snel een stokje voor. Ze raapt de kaart op, maar het is geen gewone papieren kaart, wel een ankerloze kaart. “Een ankerloze kaart is een kiem van een landkaart. Met de juiste magie kan hij een nieuwe bestemming krijgen.” De kaart hecht zich aan Hedy als een tattoo. En samen met haar nichtje Jelly en een nieuwe vriend Cyrus gaan ze op pad, gedwongen door de kaart. Die geeft immers aan waar Hedy naartoe moet, ze trekt aan haar en toont haar de weg. Samen gaan ze op zoek naar de onderdelen van het geheimzinnige Verdandi’s weefraam. Ondertussen verkent de rest van het gezelschap de magische conventie verder. Hier komen ze veel te weten over magie en over nieuwe personages. Wie zijn vrienden, en van wie kunnen ze maar beter oppassen?

Lish en Ngai schreven een tweede deel in de reeks dat perfect los te lezen is. Er wordt enkel vrijblijvend verwezen naar personages uit het eerste deel. De schrijfstijl is gelijkend, dus liefhebbers van boek één zullen ook gecharmeerd door van dit verhaal over een broer en zus, en hun familie.