De kusttram

De Kusttram of de originele titel “Eléctrico 28” zet de legendarische Portugese tram en verliefdheid centraal. Amadeo rijdt al jaren als trambestuurder en zijn specialiteit is het samenbrengen van verliefde maar verlegen passagiers. Met een paar manoeuvres slaagt hij er bijna altijd in om geliefden samen te brengen. Maar dan is het Amadeo’s laatste werkdag en zelf heeft hij nog geen liefde gevonden. Tot hij zelf een ritje neemt op de tram.

Davide Cali is een veelschrijver die zich focust op kinderen en jongvolwassenen. Met dit boek focust hij zich op jongere kinderen. De illustraties van Magali Le Huche omvatten veel leven en beweging. Ze gebruikt een combinatie van tekenpotlood en prachtige kleuren. Ga maar eens op zoek naar de prachtige zonsondergang in het boek. De tekst van Cali in vertaling van Edward van de Vendel sluit hier heel mooi bij aan en biedt een echte meerwaarde.

Een verhaal waar je – als je de volgende keer de tram of bus neemt – misschien wel nog eens aan terugdenkt tijdens het ‘mensen kijken’.