De jonge sporenzoeker

Ondanks de ietwat oubollige vormgeving en het stoffige imago van het onderwerp, een geweldig interessant informatief boek.
Dit boek over sporen zoeken staat bol van de interessante weetjes, maar gaat ook een stapje verder dan het doorsnee non-fictionboek. De opdeling in dit boek kan je niet meteen onder één noemer plaatsen. Men vertrekt van een hoofdstuk rond prenten, en vervolgens leren de kinderen hoe ze een afgietsel moeten maken, onontbeerlijke info voor de echte sporenzoeker! Daarna een kort deeltje over hoe sneeuw je kan helpen bij je zoektocht en dan komt het echte werk. We zoeken in nesten en holen, naar beestjes, etensresten en uitwerpselen. Maar ook het vervellen, de roofdieren en waterdieren komen aan bod. Tot slot is er nog een aanvullende woordenlijst.
David Melbeck creëerde een erg volledig boek dat jonge spoorzoekers zeker niet onderschat. Integendeel, soms neigt het een beetje de andere kant op en biedt het boek wat uitdaging. Maar om echt volledig te zijn in een onderwerp als dit, moet je soms wat verder gaan dan wat de doelgroep eigenlijk vraagt. Een echt geïnteresseerd lezertje zal zeker doorbijten, want van dit boek krijg je veel terug!