De ijzige verloofde

Dit is het eerste deel van een 4-delige Young Adultreeks van de Franse auteur Christelle Dabos. In Frankrijk zijn haar boeken regelrechte bestsellers. Ook in andere landen worden de boeken warm onthaald. In Duitsland werd De ijzige verloofde genomineerd voor de Deutscher Jugendliteraturpreis. Deel 2 “De vermisten van Maneschijn” verschijnt eind januari ’21 in het Nederlands.

In dit eerste deel leer je een nieuw universum kennen waar families in arken wonen en reizen met luchtschepen. Ophelia heeft speciale gaven: ze kan door spiegels reizen en ze kan met haar handen de geschiedenis van voorwerpen lezen. Ze woont op de ark Anima. Tot ze onverwacht wordt uitgehuwelijkt aan Thorn, een invloedrijk lid van de Drakenclan die woont op De Pool. Ze komt terecht in een totaal vreemde wereld, en merkt hoe verschillend de families en arken zijn. Ophelia gaat op onderzoek uit, en merkt dat ze maar een pion is in een groter spel. En dat niet enkel haar eigen leven, maar ook dat van haar familie in gevaar is. Kan haar Thorn haar helpen, of is hij net diegene die ze moet vermijden?

Het boek is spannend en maakt je nieuwsgierig vanaf het begin. Het is wel een boek voor een geoefende lezer aangezien het meer dan 500 bladzijden beslaat. De woordenschat is ook niet altijd eenvoudig. Door de beschrijvingen van het nieuwe universum, heb je ook een gezonde dosis verbeeldingskracht nodig om je een beeld te kunnen vormen.

Ik ben benieuwd naar het vervolg van Ophelia’s avonturen op De Pool en bij Thorn in deel twee!