De Grijze Jager. De verloren verhalen

John Flanagan stopt met de avonturen van de Grijze Jager. Dit is het laatste deel. John Flanagan kreeg dikwijls na het verschijnen van een deel, post en fanmail van zijn trouwe lezers. Zijn fans vroegen hem soms meer over sommige situaties en personages. Hij beantwoordde de vragen door er een kort verhaal aan te wijden. Die verhalen bundelde hij in dit laatste deel.
Zo vertelt hij hoe het komt dat Halt een Grijze Jager geworden is en beschrijft hij de omstandigheden waardoor Will een wees werd en onder de hoede van Halt kwam. We komen te weten dat het paardje Trek tijdens de avonturen weleens gewond raakte en hoe het hem verder verging. Spannend is het verhaal over het huwelijk van Arnaut en Evanlyn. Er werden spionnen werden ontdekt en een aanslag werd verijdeld. De verhalen zijn kleine pareltjes die ons echt in het hart van onze helden laten kijken. Een mooie afsluiter van de reeks.
Bij aankoop van dit laatste deel krijg je het eerste deel gratis bij om aan je vriend of vriendin te geven zodat hij/zij ook de smaak te pakken krijgt. John Flanagan stopt echter niet met schrijven. Hij begint een nieuwe reeks: 'Broederband'. In deel 3 en 7 van de 'Grijze Jager' maakten we al kennis met Erak, de Skandiër, die met zijn wolvenschip menige kust plunderde. Nu kunnen we in 'Broederband' zijn avonturen mee beleven. 'De outsiders' is het eerste deel.