De gloed van gedoofde sterren

Dom, Seren, Mariana en Ezra trachten op de planeet Huxly te overleven. Deze onvoorspelbare planeet wordt een echte uitdaging voor hen. Wanneer Seren en Ezra dan ook nog eens gewond geraken, zakt de moed de jongeren in de schoenen.

Dit tweede deel van de 'Ventura-Saga' sleept je mee in een avontuur dat geen enkel moment verveelt. De planeet hult zichzelf in geheimen en dat creëert een magische sfeer. Uiteraard blijken er zich nog inwoners op de planeet te bevinden. Die hebben meer met de nieuwkomers gemeen dan op het eerste gezicht lijkt. In een tienerroman kan de liefde niet uitblijven en daar zorgen Dom en Seren voor: ze bevinden zich met hun tweetjes regelmatig op hun eigen planeet, maar ondervinden ook hoe turbulent een liefdesleven kan zijn. En ze zijn niet de enigen die de romantiek levendig houden op de planeet. Het zijn mooie passages die menig tiener zullen plezieren. 
Dit op en top futuristische verhaal heeft mooie wendingen. Zoals bijvoorbeeld het gevolg van de verwondingen van Seren en Ezra, die toch wel heel verregaande en mysterieuze effecten op de slachtoffers lijken te hebben. Wat zien en ervaren die twee wat anderen niet zien? De link met de titel en sprekende kaft zijn nog niet helemaal helder, maar dat maakt het extra spannend.