De gele olifant

De gele olifant en de grijze muis zijn dikke vrienden. Lol maken, gek doen, gezellig samen zijn, dat vinden ze leuk. Op een dag wordt de gele olifant gefascineerd door een gele banaan. Hij ontwikkelt een heuse obsessie voor gele voorwerpen. Hij begint deze voorwerpen te verzamelen, maar vergeet daarbij zijn grijze vriend aandacht te geven. Muis probeert tevergeefs zijn aandacht te trekken. De enige oplossing is zijn uiterlijk aan te passen! Muis verft zich geel en wordt mee opgenomen in de (letterlijke) berg gele spullen. Geluk is echter ver te zoeken in de gele hoop. De gele olifant en zijn gele verzameling reizen de hele wereld af. En dan ziet de gele olifant hét geelste voorwerp: de zon! Hij reist de zon achterna, over land (de 'Route du soleil'!) en over zee. De gele olifant klimt op zijn stapel en reikt naar de zon. Maar dan komt de regen en die spoelt alles weg. De hele hoop valt  uit elkaar. Olifants neus is zelfs gebroken. Muis wordt weer zijn eigen, grijze zelf en hij troost en verzorgt zijn vriend olifant.
Dit is een boeiend prentenboek in de heel herkenbare stijl van Loes Riphagen. Dat kan voor lezers die niet vertrouwd zijn met haar stijl soms vreemd/dubbelzinnig overkomen. Er zitten ook op elke pagina leuke elementen verstopt die een eigen klein verhaal vertellen.
Eens je er wat aan gewend bent, kan je de humor en de verhaallijn van dit tekstloos prentenboek best appreciëren. Zelf liet ik het eerst een paar weken rondslingeren bij mij thuis maar daarna vond ik het dus best een verassend leuk boek.