De geestenjager. De strijd

In dit vierde deel van de reeks over de geestenjager komt Tom, leerling geestenjager, opnieuw in een heel spannend en bloedstollend avontuur terecht. Wanneer Tom naar zijn ouderlijk huis gaat om de geheimzinnige kisten van zijn moeder op te halen, ontdekt hij dat een deel van het huis afgebrand is, het gezin van zijn broer verdwenen is en de kisten gestolen zijn. Alles wijst erop dat de heksen uit Pendel dit op hun geweten hebben. Tom wil de kisten absoluut terug maar hij maakt zich ook grote zorgen over zijn vermiste familie. Zoals in de vorige delen hebben de duistere krachten weer een zeer grote invloed op de gebeurtenissen en is niet alles wat het lijkt. De krachten van Tom worden echter duidelijk groter waardoor hij zich opnieuw doorheen de moeilijke situatie kan slaan.
Het is bewonderenswaardig dat de auteur erin slaagt om het vierde deel uit deze reeks minstens even spannend en beklijvend te schrijven als de vorige delen. Vanaf het eerste hoofdstuk word je opnieuw meegesleept in het verhaal en het laat je niet meer los tot je de laatste bladzijde omgeslagen hebt. Dit deel heeft een heel mooie verhaallijn en geeft ook een genuanceerd beeld over de heksen waardoor je ze niet allemaal over één kam gaat scheren. Qua verhaal is dit tot nu toe het sterkste boek maar ondanks het feit dat Tom aan krachten wint, geeft hij de indruk niet echt veel bijgeleerd te hebben als leerling. Als lezer begin je je wel wat bezorgd te maken over het moment dat zijn leermeester er niet meer zal zijn. Maar hierdoor kijk je natuurlijk ook al vol verwachting uit naar het volgende deel.
Deze uitgave stelt in vergelijking met de vorige delen echer wel wat teleur op vlak van vormgeving. Dezelfde uitgeverij gaf de drie vorige delen uit als kleine stevige boekjes met een harde kaft terwijl dit deel een uitgave is in doorsnee formaat en gelijmd. Hierdoor mist het zeker de specifieke aantrekkingskracht van de vorige delen. Spijtig, want hierdoor wordt de inhoud van het boek echt onrecht aangedaan.