De fantastische Meneer Vos

Meneer Vos zorgt elke dag voor een heerlijk maal voor Mevrouw Vos en hun vier kleine vosjes. Verse kippetjes, heerlijke ganzen en om de appetijt nog wat te versterken overheerlijke appelwijn. Allemaal eerlijk bij elkaar gestolen op de boerderijen van de boeren Bolus, Bits en Biet. Zoals de namen reeds doen vermoeden: drie uiterst sympathieke heren, ahum. Op een dag vinden Bolus, Bits en Biet dat het welletjes is geweest. Ze beramen samen een plan om Meneer Vos en zijn gezin te grazen te nemen. Nooit zal er nog iets verdwijnen van hun boerderijen! Tenminste, dat is toch de bedoeling ...
Fantastisch om te lezen hoe de fantasierijke Meneer Vos sluwe oplossingen weet te vinden voor zijn problemen. Zijn leven en dat van alle andere dieren op en rond de vossenheuvel, staan immers op het spel.
Het verhaal is niet jong, maar nog altijd jong van geest. Na al die jaren blijft het verhaal boeien en blijft de humor nog steeds overeind. Dat kan enkel een grootmeester verwezenlijken.
De illustraties bij het verhaal zijn van de hand van Quentin Blake. Het zijn warrig ogende pentekeningen die ingekleurd werden met aquarel. Bijna op elke bladzijde vind je één of meerdere illustraties terug. Een meerwaarde voor de jonge lezers of luisteraars, die zich ongetwijfeld geen minuut zullen vervelen bij het lezen of beluisteren van dit boek.
Achteraan in het boek werd er ruimte voorzien om nog wat reclame te maken voor 'De Griezels', een ander meesterwerk van Roald Dahl. Je vindt er ook nog een lijst met al zijn verschenen werken.