9+ | 2017
Amsterdam : Luitingh-Sijthoff
ISBN 978-90-245-6890-1
FICTIE , 416 p. , €15.99
gebonden
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek

De dieren van ver

Piers Torday (auteur)

'De dieren van ver' is het derde en normaal gezien ook laatste deel van deze fantasierijke trilogie van Piers Torday. Net zomin als het tweede deel voldoet dit deel niet aan de verwachtingen die door deel één opgeroepen werden. De auteur slaagt er niet in om de fantasierijke wereld van hoofdpersonage Kester geloofwaardig tot leven te brengen. Kester, Polly en Aida gaan sprongsgewijs van de ene hindernis naar de andere terwijl ze de wereld proberen te redden. Telkens opnieuw ontsnappen ze op het allerlaatste moment aan het grote gevaar. Misschien maakt dit het voor sommige kinderen spannend, maar wanneer je veel leeservaring hebt dan krijg je het systeem al snel door en wordt dit boek ronduit irritant.

Het boek heeft echter ook positieve kanten. Zo is het helemaal niet zo moeilijk geschreven en bevat het af en toe wel leuke weetjes over dieren of andere biologische verschijnselen. Jammer dat we niet steeds weten wat feit en wat fictie is.

Voor wie het tweede deel wel oké vond, is dit boek zeker een aanrader. Wie echter nog geen enkel boek van deze trilogie las, raad ik aan om niet met dit deel te starten.

Tinne Geuens
Dieren | Avonturen
uit de reeks: De laatste wilde dieren , deel 3
origineel: The Wild Beyond (Engels) - Aimée Warmerdam (vertaler)