De derde persoon

Wanneer Nanette de cultklassieker “The Bubblegum Reaper” te lezen krijgt, gaat er een nieuwe wereld voor haar open. Het verhaal en de keuzes die de personages maken, zorgen ervoor dat ze haar eigen keuzes in vraag begint te stellen. Door haar groeiende vriendschap met de schrijver van het boek – en via hem met een leeftijdsgenoot – gaat ze op zoek naar zichzelf. Want is de weg die ze volgt – als talentvolle voetbalster en uitmuntende student – wel de juiste? Want wie is Nanette nu echt en wie wil ze zijn?

Een verhaal over opgroeien, eigen keuzes maken en jezelf zijn zonder je aan te passen aan de wensen van de wereld om je heen. En een verhaal over leren leven met keuzes die anderen maken. En je ervan bewust worden dat je niet alles onder controle kan houden. Op sommige momenten vol humor, maar ook heel schrijnend en meeslepend.

Op de website shelf-awareness.com beschrijven ze dit boek als ‘een kruisbestuiving tussen J.D. Salinger en John Green (…) briljant en subtiel’, en daar kan ik me zeker in vinden. Matthew Quick slaagt erin om je vanaf het begin mee te slepen. Hij houdt het verhaal geloofwaardig en aangrijpend waardoor je verder blijft lezen, benieuwd naar de weg die Nanette gaat inslaan.

Deze Amerikaanse schrijver van volwassenen en jongvolwassenen literatuur is niet aan zijn proefstuk toe. Hij schreef zijn debuut met ‘The Silver Linings Playbook’. Een bestseller die verfilmd werd met onder andere Bradley Cooper en Jennifer Lawrence in de hoofdrollen. Een schrijver om zeker te noteren op je 'te volgen' lijstje.