De dans van de drummers

Diep in Afrika leeft men op het ritme van de drum. Drummen is iets dat je niet zomaar leren kan. Het is iets bijzonders, een verheven vaardigheid die iedere drummer op zijn drum uitoefent. Het is een hele eer als de meester-drummer van het dorp zijn kunsten aan jou wil doorgeven. Die eer valt zes kinderen deze nacht te beurt. De maan staat vol aan de hemel, het kampvuur knettert… Sssst, het ritueel begint.
Een prachtig boek geschreven vol ritme, overgoten met een melodie van magie en geheimzinnigheid. Net zoals bij een mooi lied kan je niet anders dan het boek in zijn totaliteit te absorberen. Je leest het met andere woorden in één ruk uit. Ook al is het een heruitgave van een boek uit 2003, de illustraties van Philip Hopman blijven mooi en stralen perfect de sfeer uit die het verhaal creëert.
Achteraan in het boek geeft Hans Hagen wat meer uitleg bij het ontstaan van het boek. Het lijkt of hij met een gigantische telescoop een uitzicht op Afrika biedt en dan vooral op Ghana. Ik raad iedere avonturier een kijkje aan!