De Britannica Kinderencyclopedie

Over alles wat we (nog niet) weten

Al meer dan 250 jaar deelt de Encyclopedia Britannica inzichten rond alles wat in de wereld leeft en gebeurt. Op basis van wetenschappelijk onderzoek, uitwisseling tussen experten en met het oog op innovatie brengen ze geregeld nieuwe versies uit. Deze kinderencyclopedie bevat de nieuwste inzichten en includeert actuele thema’s. Zo wordt er ingezoomd op klimaatverandering, bedreigde diersoorten, mentale gezondheid en nieuwe technologieën. Het boek bevat ongeveer 400 pagina’s, waardoor er een schat aan informatie te ontdekken is.

Deze encyclopedie is gebaseerd op de kerneigenschap van wetenschap: verandering. In een wereld in verandering, zijn ook wetenschappelijke inzichten veranderlijk. Doordat deze encyclopedie verandering centraal stelt, leren kinderen dat wetenschap in vraag gesteld mag worden en dat nieuwe inzichten voorgaande ideeën in vraag kunnen stellen. Bovendien staan zowel gekende als minder gekende thema’s centraal. Enerzijds bespreekt de encyclopedie de onderdelen van het heelal, hoe de geschiedenis eruitziet, welke verschillende plantensoorten er zijn en welke geografische en culturele verschillen onze wereld te bieden heeft. Anderzijds komen minder bekende onderwerpen zoals de moderne oorlog, duurzame energie en het gebruik van plastic aan bod.

Deze encyclopedie voor kinderen is veelzijdig. Theoretische delen worden afgewisseld met kleurrijke illustraties, weetjes, interviews met experten en quizrondes. Het gebruik van grote illustraties, duidelijke titels en afgelijnde tekstvakken, zorgt ervoor dat dit een overzichtelijke kinderencyclopedie is. De inhoudsopgave helpt de lezer op weg om gericht op zoek te gaan naar bepaalde thema’s.

Hoewel de kinderencyclopedie weinig verrast, is dit standaardwerk onmisbaar in de boekenkast. De vele bladzijden garanderen oneindig lees- en ontdekplezier! Voor elke speurneus, weetjesjager of toekomstige wetenschapper is dit een grote aanrader!