De brief om middernacht

Emily woont met haar saaie vader en onvoorspelbare moeder in Londen. Wanneer zowel haar vader en moeder op korte tijd verdwijnen gaat Emily op onderzoek uit. Zo komt ze terecht in een magische wereld “Het Middernachtsuur”. In dit Londen – dat blijven hangen is in de Victoriaanse tijd – krioelt het van goede en slechte wezens en magie. Emily leert haar ouders beter kennen door de ogen van anderen, en misschien zijn ze toch niet zo saai als ze eerst dacht. Zo komt ze steeds meer te weten over haar eigen familie, over zichtzelf en hoe ze haar ouders kan bevrijden.

Het verhaal is een opeenstapeling van gebeurtenissen die afwisselend grappig, spannend en ontroerend zijn. Hierdoor word je vanaf het begin meegenomen in het verhaal. Ook blijven de gebeurtenissen verrassend genoeg, mede door de aanwezigheid van magie in het verhaal.

De illustratie op de hardcover bevat verschillende elementen uit het verhaal. In het boek zelf zijn geen illustraties meer opgenomen. Benjamin Read schreef met dit boek zijn eerste jeugdboek. Hij schreef al een film en strips, maar voor dit boek werkte hij voor het eerst samen met Laura Trinder. Het boek wordt momenteel ook verfilmd door Altitude Films, en in maart 2020 verscheen een tweede deel in deze reeks in het Engels. Het vervolg is geen klassiek leesboek, maar een woordeloos stripboek voor kinderen van alle leeftijden. In dit vervolg wordt ingegaan op één van de aspecten van “De brief om Middernacht”. Benieuwd hoe Read en Trinder dit hebben vormgegeven!