De boer en de dierenarts

Als de boer eieren gaat zoeken bij de schapen en de koe wil scheren, weten de dieren van de boerderij dat er iets grondig mis is. Wat is er aan de hand? En waarom komt de dierenarts zo vaak langs? Na enige tijd hebben de dieren door wat er speelt en bedenken ze een ludiek plan ... Zullen ze erin slagen om de verlegen boer en de hippe dierenarts dichter bij elkaar te krijgen?

Dit heerlijk humoristische boek heeft vanaf de eerste pagina de juiste toon te pakken. Auteur Pim Lammers weet in korte eenvoudige zinnen, maximaal drie per pagina, het verhaal te vertellen. Bovendien staan de zinnen per pagina in verschillende kleuren waardoor ze gemakkelijk te lezen zijn. Illustrator Milja Praagmab voegt met tekeningen in heldere kleuren een extra portie humor toe.

Mooi dat een thema als homoseksualiteit op deze toegankelijke manier een plaats kan krijgen in de kinderboekenkast. Pim Lammers en Milja Praagmab brachten eerder 'Het lammetje dat een varken is’ uit en zijn hiermee dus niet aan hun proefstuk toe!