Dans

De grote vader-dochter liefde wordt al duidelijk op de eerste twee pagina’s waarin Maxime zelf haar geboorte beschrijft. En die onvoorwaardelijke liefde leeft doorheen het hele boek.

Maxime vertelt haar verhaal en we worden er gracieus in meegenomen. Haar verhaal dat draait rond dansen en het gemis van haar voortdurend reizende vader. Haar vader is namelijk een internationaal gekend danstalent. En zal Maxime vanuit een bepaald verwachtingspatroon haar vader achterna gaan? Is dit wel wat ze wil? Kan ze alle offers brengen die haar vader voor zijn dans zo vanzelfsprekend vindt? En wat met haar geheim dat ze voor haar vader moet verzwijgen? Doe je dat wel: belangrijke dingen verzwijgen voor iemand waarvan je houdt? Dit jonge tienermeisje zit boordevol vragen en laat ons ongegeneerd meekijken in haar hoofd.

De twee culturen, Russisch en Nederlands, die in Maxime versmelten, krijgen de nodige aandacht in dit boek. Het karakter en de levensvisie van haar ouders die elk zo verschillend zijn, maar elkaar ontzettend mooi aanvullen, wordt prachtig beschreven door de ogen van hun dochter. De kaft en titel zullen eerder meisjes aantrekken. Dat is wel een jammere zaak, want dit boek is zeker ook voor jongens geschikt.