Daar komt aap

Een koffer vol leesplezier

Zes grappige korte verhalen die met twee gebundeld zijn in één omkeerboekje. Omwille van de toenemende moeilijkheidsgraad moeten ze in de juiste volgorde worden gelezen. Ze zitten samen in een koffertje dat leuk is als geschenk en handig in de auto of op reis. Er zit ook een werkboekje bij, waarin je kan kleuren, korte zinnen schrijven, een woordspel maken.
1. Aap zoekt een baan: AVI Start. Aap zoekt een baan, maar alle leuke banen zijn bezet. Hij heeft wel een idee. Het sneeuwt en aap maakt een ijsbaan. Elke bezoeker moet een kaartje kopen. Hij verkoopt er ook soep, koek en frisdrank.
2. Aap in de mijn: AVI Start. Wanneer het ijs gesmolten is, heeft Aap geen baan meer. Wat wil hij graag rijk zijn. Aap neemt het baantje aan bij Mol in de mijn. Zo in het donker werken onder de grond maakt Aap triest. Dan liever niet rijk.
3. Aap naar de stad: AVI M3. Aap zit weer zonder baan. Hij neemt de bus en rijdt naar de stad. Gans zoekt een kok. Aap wil de baan, maar eet alles zelf op en zit vlug weer zonder baan. Bij de kapper kan hij weer aan de slag. Dit loopt niet goed af wanneer hij de hond volledig kaal knipt. Dan maar gaan harken bij Mier in het  park. In plaats van te harken begint Aap gekke kuren te doen. Hoera, Aap krijgt geld voor zijn kunstjes.
4. Goud voor aap: AVI M3. Het gaat goed met Aap. Zijn kunstjes brengen veel geld op en hij koopt zich een fluit, eet ijsjes en gaat naar de film. De rest van het geld zet Aap op de bank. Op weg naar de bank komt hij Mol tegen met zakken vol goud. Dat goud vond Mol diep onder de grond. Rat ziet al het goud en wil het stelen van Mol. Aap neemt zijn fluit en doet alsof hij schiet naar Rat. Die laat het goud in de steek en vlucht. Mol is zo blij dat hij Aap de helft van zijn goud geeft. Nu is Aap ook rijk.
5. Aap zoekt een kik: AVI M3. Aap woont in een prachtig huis, met zwembad. Hij eet en drinkt de lekkerste dingen. Maar dit is saai. Hij zoekt een kik. Eerst is het duiken van een brug aan een touw dat hem een kik geeft. Dan is het duiken naar een wrak. Maar Aap wil meer. Hij wil vliegen naar de maan.
6. Aap en het maandier: AVI E3. Lam zit op de maan. Aap zoekt Vos die de raket van Lam heeft gemaakt. Vos maakt de raket neemt het geld, nu kan Aap naar de maan. Op de maan ziet Aap de raket van Lam. Zou Lam al iets ontdekt hebben op de maan? Aap vindt de maan maar kaal. Er groeit niets. Aap ziet Lam lopen en roept Joehoe! Lam zet het op een lopen want ze denkt dat ze een maandier ziet. Terug op aarde staat er in de krant dat Lam een maandier Joehoe heeft gezien.
Het zijn frisse, grappige verhaaltjes met leuke illustraties. Een beginnende lezer kan er enkele maanden plezier aan beleven!