Daar heb je Anton

vijf verhalen in één boek

Heuglijk nieuws voor alle Anton-fans! 'Daar heb je Anton' is een superdikke bundel van maar liefst vijf Anton-verhalen. Drie bestaande verhalen ('Anton en de meisjes', 'Anton kan toveren' en 'Anton en de blaadjes') worden aangevuld met twee nieuwe avonturen: 'Anton en het grote gevecht' en 'Anton en de spelbrekers'.
De twee nieuwe verhalen in deze bundel gaan over die typische koppigheid die zo kenmerkend is voor het doelpubliek van deze boeken, de drie- tot zesjarigen. In 'Anton en het grote gevecht' scheppen Anton en zijn vriendje Lukas tegen elkaar op, zoals alleen kleuters dat kunnen. Ze overtroeven elkaar in alles … tot er opeens een hondje op het toneel verschijnt. Dan zingen ze wel een toontje lager. Of toch niet?
'Anton en de spelbrekers' gaat ook over kleuterruzies. Een voor één doen Anton, Lukas, Gina en Lina niet meer mee met het spel en gaan ze ‘dood’ op de grond liggen. Een leger mieren komt dit plan verstoren. Gelukkig eindigt het verhaal, zoals wel vaker bij Anton, met limonade en koek.
Al wie het mooie figuurtje Anton nog niet kende, zal na dit boek helemaal verkocht zijn. Zoals steeds houdt Ole Könnecke het vol om met weinig woorden en karige penstreken heel veel te zeggen. Eenvoud siert en dat heeft deze auteur en illustrator zeer goed begrepen. (En ook vertaler Edward van de Vendel trouwens!) Door zijn kenmerkende stijl wordt de aandacht van het kind naar de essentie geleid. Voeg hierbij nog humor, herhalingen, terugkerende personages en herkenbare emoties en je hebt topvoorleesvoer.