8+ | 2019
Condor
ISBN 9789492899361
FICTIE , 288 p. , €14.99
gebonden
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
Bekijk op bol.com
tweedehands boeken

Daans wereld. Pas op: kan irriteren

Jonathan Meres (auteur)

Dit boek past in het genre van ‘Dagboek van een Muts’ en ‘Het leven van een Loser’. Ook hier wordt rekening gehouden met moeizamere lezers door het gebruik van een groot lettertype, afwisseling tussen tekst en tekening en een grote interlinie.

Dit tweede deel over de dertienjarige Daan (kort voor Daniël) start met een probleem waar hij zich mateloos voor schaamt. Zijn jongere broer heeft namelijk een babyfoto – van Daan in zijn blootje — gegeven aan hun buurmeisje Chelsea. En zij heeft hem op Facebook geplaatst. Daan gaat nu op zoek naar een manier om ‘wraak’ te nemen op zijn broertje en zijn buurmeisje. En misschien kan hij wel twee vliegen in één klap slaan en wat geld verdienen om een nieuwe gsm te kopen.

Een vlot leesbaar en luchtig verhaal met soms grappige vondsten. Er wordt wel verwezen naar het eerste deel van de reeks, maar dit is zeker niet storend. De delen zijn makkelijk los van elkaar te lezen.

Deze reeks over Daan verscheen oorspronkelijk in het Engels. Daar bestaat de reeks al uit elf boeken. In het Nederlands werden tot nu toe twee boeken vertaald. Voor liefhebbers hiervan dus nog veel om naar uit te kijken.

Elin Arijs
Opgroeien | Humor
uit de reeks: Daans wereld , deel 2
origineel: The World of Norm - may cause irritation (Engels) - Toos IJdema (vertaler)