Charlie

In de striemende regen ligt een zielig hoopje te verkleumen. Een kind neemt een klein poesje teder op. Terwijl het meisje het poesje beschermt, spurt ze op haar fiets in het hevige onweer naar huis. Ze doet er alles aan om het poesje te redden.

De illustraties imponeren in een eenvoudige, suggestieve stijl. Al bij de eerste zwart-wit tekening ben je gepakt door het poesje dat hulpeloos door de kattin wordt achtergelaten. De prenten benutten de volledige dubbele pagina. Monique van den Hout varieert in compositie en perspectief om je aandacht intensief te focussen op de gevoelens van het meisje dat angstig en vol overgave het poesje probeert te redden. Het hele gebeuren vindt plaats tijdens een hevig onweer met felle stortbuien en rukwinden. Dat illustreert ze prachtig met een donkere achtergrond vol striemende lijnen en regendruppels die in cirkels uit elkaar spatten. Hoe het meisje dapper tegen de wind in fietst, komt sterk over in twee opeenvolgende prenten waarin het kleine meisje als een nietig persoontje moedig in de gutsende regen verderfiets. Ze zet alles op alles om het poesje te redden. De volgende prenten tonen in mooie close up hoe liefdevol het meisje het poesje met zorg en liefde koestert.

Hoewel aangekondigd voor 4 jaar, kan een tweejarige peuter geboeid dit spannende avontuur beleven en zich hechten aan het vertederend poesje. Het kan best een lievelingsboekje worden voor het slapen gaan.