Chaos in Drummelo

Heb jij je ooit al eens afgevraagd wat er kàn gebeuren als je een bananenschil op de grond gooit? Dit grappige prentenboek geeft je het antwoord. Een meisje geeft een jongen ervan langs omdat hij een bananenschil op straat gooit. "Stel je eens voor wat er allemaal kan gebeuren. " En dan slaat zijn fantasie op hol. Een hele kettingreactie van gebeurtenissen vult de pagina's. De toale chaos breekt uit!
Hilarisch om te zien wat er allemaal kan gebeuren als je een bananenschil op de grond gooit! Het loopt zo uit de hand dat zelfs Superman ter hulp moet schieten. De prenten zijn aanvankelijk sober en niet overladen. Het begint eigenlijk met een detailtekening. Maar dit groeit onstuitbaar naar een climax. Op de laatste dubbele pagina is het weer rustig. Hetzelfde meisje en dezelfde jongen staan in dezelfde straat. Zegt de jongen: "Maar in het echt gebeurt zoiets helemaal niet. Toch?"
Mijn zoon van vijf wou het boek de eerste keer drie keer na elkaar beluisteren en bekijken. Ik denk dat ik daar niet meer aan toe hoef te voegen.