Catwalk

Op een dag wordt Polly aangesproken met de vraag of ze een carrière als fotomodel zou overwegen. Ze wil het best proberen, doet mee aan een modellenwedstrijd en wint. Hoe zal haar dominante stiefvader Rob die niet eens tolereert dat ze topjes draagt, daarop reageren? Ze komt terecht in een wereld van succes, glamour en feestjes, maar ontdekt al even snel de keerzijde van de medaille: de opdringerige mannen, vervelende berichten op Facebook en dreigende sms'jes. Het is duidelijk dat niet iedereen het goed met haar voor heeft. Haar vriend Lars steunt haar, maar het modellenleven valt maar moeilijk te verzoenen met een normaal bestaan. En dan ontmoet ze tijdens een fotoshoot de knappe David. Polly is echter niet de enige die zijn aandacht geniet. Door alles heen loopt een steeds dreigender wordende verhaallijn van sms'jes gestuurd door een stalker. Alles wordt opgelost in de niet echt verrassende ontknoping.
Een oppervlakkig verhaal boordevol clichés. De hoofdfiguur komt niet echt over. Door de diversiteit aan problemen wordt geen enkel thema voldoende uitgediept. Enerzijds heb je het modellenleven van een tiener met de glitter en glamour, de jaloezie, de concurrentie en het misbruik, maar ook een eerste relatie, seks, ontrouw en bovendien een stalkende stiefvader, ouders in een vechtscheiding (al 16 jaar!) en ga zo maar door. Hoe prop je dit allemaal in zo een dun boekje zonder het gevoel voor realiteit te verliezen? Het is duidelijk dat dat niet kan. Ook de setting is onvoldoende uitgewerkt, alsof je flarden filmbeelden te zien krijgt. Je leert hier helemaal niets nieuws uit. Ik heb in elk geval niet het gevoel dat de auteur zich deze wereld eigen heeft gemaakt om erover te kunnen schrijven, noch getuigen de oppervlakkige gedachtengang en geforceerde conversaties van veel inlevingsvermogen in het denken en doen van een tiener.
De cover heeft de lay-out van een modemagazine. Een boek voor alle jonge meisjes die dromen van een carrière als model, hoewel je niet echt een blik achter de schermen van het modellenleven gegund wordt.