Caraval

Welke keuze zou jij maken: trouwen met een onbekende huwelijkskandidaat gekozen door je gevaarlijke vader of jezelf ontdekken in het geheimzinnige spel Caraval en een kans hebben om een wens te winnen? Scarlett en haar zus Tella hebben hier elk een andere mening over. Maar Tella drijft haar wil door. En wanneer ze beiden op het eiland terechtkomen waar het magische spel doorgaat, raken ze van elkaar gescheiden. Lukt het Scarlett om haar zus terug te vinden voor het te laat is? En waarom duiken haar gewelddadige vader en haar verloofde opeens op? Scarlett krijgt vijf nachten de tijd om alle raadsels op te lossen, haar zus te vinden en het spel uit te spelen.

Caraval is het debuut van schrijfster Stephanie Garber. Ze maakt een sterke start voor haar trilogie, want dit boek is slechts een eerste kennismaking met deze geheimzinnige wereld en zijn bewoners. Het boek werd al in meer dan dertig talen vertaald en de filmrechten zijn al gekocht door 20th Century Fox, dus misschien volgt er wel een verfilming. Er wordt veel figuurlijke taal gebruikt en de zinsbouw is niet altijd eenvoudig, maar het verhaal blijft uitdagend, zet je geregeld op het foute spoor en spoort je aan om verder te lezen. 

Visueel is het boek heel aantrekkelijk. De uitnodigende cover en de mooie vormgeving maken het boek aangenaam om te lezen en vervolledigen het totaal pakket. Het geeft je in ieder geval zin om te starten in het tweede deel.