Café de laatste druppel

Een Sep Seti-mysterie

In 2016 won Nicky Thornton met het eerste deel van het Sep Seti Mysterie ‘Hotel de Laatste kans’ de The Times/Chicken House Children’s Fiction-schrijfwedstrijd. ‘Café de laatste druppel’ is het derde deel in een reeks waar Sep Seti de hoofdrol speelt. Het verhaal is vlot los te lezen. Het is niet nodig om de vorige verhalen gelezen te hebben. Je kennis van de personages en de verwijzingen naar eerdere gebeurtenissen maakt het wel makkelijker. Maar Thornton neemt in zo een geval steeds kort de tijd om alles te kaderen.

Sep komt terecht in de stad Egriaheim (een anagram van magie hier). Hij zoekt een magiër die hem onder zijn hoede kan nemen. Zo kan hij zijn eerder ontdekte magie ontwikkelen en leren gebruiken. Wanneer andere magie-aspiranten worden vervloekt, probeert Sep te helpen. Maar doet hij het juiste, of vertrouwt hij opnieuw de foute personen zoals zijn vriendin Angelique altijd zegt?

Het is een dik boek, maar door de vlotte en leuke schrijfstijl leest het heel vlot. Het verhaal is opgedeeld in vijf grotere delen, en elk deel bestaat uit korte hoofdstukken. De magische wereld komt tot leven door de duidelijke omschrijving en sfeerschepping. Er zitten humor, spanning en raadsels in het boek. En er lijkt opvolging verzekerd, want de serie is nog niet ten einde.