BZRK

Als waanzin overwint...

Sadie McLure en Noah Cotton leiden elk apart hun eigen leven, maar dat leven krijgt abrupt een andere wending. Die wending zorgt ervoor  dat Sadie en Noah op elkaar zullen moeten vertrouwen en dat ze elkaar zullen leren kennen op een manier die ze nooit voor mogelijk gehouden hadden. Beiden worden ze gerekruteerd door BZRK, een organisatie die vecht voor het recht om menselijk te zijn, om fouten te maken en om ongelukkig te zijn.
Charles en Benjamin Armstrong streven een totaal ander doel na. Door middel van nanobottechnologie willen zij ervoor zorgen dat de wereld functioneert als één brein. Eén brein dat zij controleren en domineren. Zij rekruteren twitchers, jonge gamers. Zij doen wat op het eerste zicht een spel lijkt: microscopisch kleine robots het menselijk brein binnen loodsen en op die manier alle menselijke breinen tot één geheel verbinden.
Sadie, alias Plath, en Noah, alias Keats, zullen, al dan niet gedwongen, de strijd met de Armstrong-tweeling moeten aangaan. Deze strijd zullen ze misschien wel met hun leven moeten bekopen. Want wat op het eerste zicht een spel lijkt te zijn, blijkt al snel een strijd op leven en dood te worden.
In dit boek speelt er zich een "onzichtbare oorlog af die iedereen raakt", volgens de achterflap. Maar het boek heeft mij niet geraakt. Ik vermoed dat het 'nanobotgehalte' iets te hoog lag voor mij. De spanning in het verhaal moest onderdoen voor de technologie. Althans voor mij. Tijdens het lezen kon ik me wel niet van de indruk ontdoen dat dit boek een topscenario zou kunnen zijn voor een fantastische film. En wanneer ik nadien ook nog eens op YouTube de trailer van het boek bekeek, werd mijn indruk nog maar eens bevestigd. Ga gerust eens een kijkje nemen, misschien maakt het jou warm voor het lezen van dit boek.